Bila aku ingat2 balik pengalaman aku yang pertama hilang teruna, aku gelak sorang2. cite die macam nie, aku ade kenal ade awek asli ni, muke cun xde rupe orang asli, sebijik macam cine mase aku...

Aku mengenalinya melalui blogku. Bila kubuka emailku, kudapati seorang wanita menghantar sebuah cerita untuk disiarkan dalam blogku. Aku terus menyiarkan pengalaman peribadinya bersama boyfriendnya dalam blogku yang sudah mencapai 9 juta hit.   Selepas itu aku hantar e mail beritahu Rossa...

Aku menyewa sebuah bilik di tingkat dua di sebuah rumah kedai. Di tingkat dua itu, ada 10 bilik. Aku orang kedua yang paling lama menyewa bilik di situ yang mana bilik itu berharga RM230 sebulan...

Sekali sekala terkenang kisah ini aku senyum sendirian. Macam mana aku boleh jatuh cinta dengan seorang bomoh wanita. Pada tahun 2005 anak lelakiku eksiden motorsikal. Dua minggu dia koma di sebuah hospital di selatan tanah...

Berhati-hatilah bila memilih kawan. Nanti ada kawan makan kawan. Ia terjadi padaku pada tahun 2005 ketika aku menikahi isteri keduaku, Rozalin. Sepuluh tahun dahulu ketika aku menikahinya aku tidak pernah mencintainya tetapi aku menikahinya kerana...

Aku kenal Zara dari Kaknya semasa aku balik bercuti musim panas. Perkenalan kami biasa saja hingga lah aku bekerja di luar negara. Kami selalu berutus surat. Dipendekkan cerita, aku bergaduh dengan girlfriend aku pada hari...

Aku nak cerita panjang-panjang pun malas rasanya. Jadi baik aku ringkaskan bagaimana pula aku boleh merasa tubuh bini orang yang montok dan berbontot besar di kampung ni. Semuanya berlaku atas kemiangan dan kegatalan aku. Tidak...

Cuti Tahun Baru Cina yang baru lalu, suamiku mengajak aku bercuti di kampong nenek. Aku akui, sejak kami kahwin, aku tak pernah menjejakan kaki di kampong nenek suamiku, jumpa pun masa mula mula nikah je...